fbpixel

Beszéljünk róla!

Súlyos betegségről, a betegség okozta kellemetlen tünetekről az ember nem szívesen beszél. A küzdelem egyre inkább elszigeteli a beteget környezetétől, egyedül érzi magát a problémájával.

Pedig nem kellene!

Nem is gondolják az ascitessel, mellűri folyadékgyülemmel küzdő betegek, hogy milyen sokan élnek együtt ezzel a tünettel, és milyen sokféle alapbetegség állhat a háttérben! Beszélgetve pácienseinkkel, minden alkalommal egy új történetet ismerhetünk meg. Ezen a fórumon szeretnénk most összekötni mindenkit, aki kérdezne, tanácsolna, vagy egyszerűen csak mesélne.

A fórumra történő regisztrációval ön automatikusan elfogadja a fórum használati szabályzatát. A fórum célja, hogy összekössön, támogasson. Ezt minden bejelentkezés alkalmával szíveskedjen szem előtt tartani!

Fórum

Kérem, , vagy Regisztráljon, hogy hozzá tudjon szólni a témákhoz.

Vízhajtó

Tényleg eredményes?

Kedves látogatók,

 

Én is kérdezni szeretnék ezzel a témával kapcsolatosan, kérem segítsenek!

Sajnos én is szenvedek az ascitesztől, már évek óta. 8 naponta termelődik 9 liter víz a hasamban. Az onkológusok folyamatosan a kemoterápiát erőltetik. Én pedig már nem akarom, hiszen évekig kaptam és nem vezetett eredményre, továbbra is jött a víz a hasamban. Az MR pedig rosszindulatú daganatokat mutatott a hashártyán.

 

Van-e értelme a folyamatos vízhajtó szedésének? Kérem mielőbb válaszoljanak.

Üdv,Katalin

Kedves  @szigekata,

Ez a vízhajtó nálunk nagyon sok szenvedést okoz. Páromnál szívelégtelenség miatt termelődik a hasi víz, és folyton a Furont erőltetik. Csak azt látom, hogy folyamatosan gyengül, a bőre egyre szárazabb, de a hasvíz nem akar enyhülni. Saját szakállunkra csökkentettük a vízhajtók adagját. Igaz, hogy a hasvíz nem múlik ,de azóta kicsit jobb erőre kapott. A csapolást úgy tűnik, ettől nem úsztuk meg…

 

Erzsébet