fbpixel

Beszéljünk róla!

Súlyos betegségről, a betegség okozta kellemetlen tünetekről az ember nem szívesen beszél. A küzdelem egyre inkább elszigeteli a beteget környezetétől, egyedül érzi magát a problémájával.

Pedig nem kellene!

Nem is gondolják az ascitessel, mellűri folyadékgyülemmel küzdő betegek, hogy milyen sokan élnek együtt ezzel a tünettel, és milyen sokféle alapbetegség állhat a háttérben! Beszélgetve pácienseinkkel, minden alkalommal egy új történetet ismerhetünk meg. Ezen a fórumon szeretnénk most összekötni mindenkit, aki kérdezne, tanácsolna, vagy egyszerűen csak mesélne.

A fórumra történő regisztrációval ön automatikusan elfogadja a fórum használati szabályzatát. A fórum célja, hogy összekössön, támogasson. Ezt minden bejelentkezés alkalmával szíveskedjen szem előtt tartani!

Fórum

Please or Regisztráljon to create posts and topics.

Vízhajtó

Tényleg eredményes?

Kedves látogatók,

 

Én is kérdezni szeretnék ezzel a témával kapcsolatosan, kérem segítsenek!

Sajnos én is szenvedek az ascitesztől, már évek óta. 8 naponta termelődik 9 liter víz a hasamban. Az onkológusok folyamatosan a kemoterápiát erőltetik. Én pedig már nem akarom, hiszen évekig kaptam és nem vezetett eredményre, továbbra is jött a víz a hasamban. Az MR pedig rosszindulatú daganatokat mutatott a hashártyán.

 

Van-e értelme a folyamatos vízhajtó szedésének? Kérem mielőbb válaszoljanak.

Üdv,Katalin

Kedves  @szigekata,

Ez a vízhajtó nálunk nagyon sok szenvedést okoz. Páromnál szívelégtelenség miatt termelődik a hasi víz, és folyton a Furont erőltetik. Csak azt látom, hogy folyamatosan gyengül, a bőre egyre szárazabb, de a hasvíz nem akar enyhülni. Saját szakállunkra csökkentettük a vízhajtók adagját. Igaz, hogy a hasvíz nem múlik ,de azóta kicsit jobb erőre kapott. A csapolást úgy tűnik, ettől nem úsztuk meg…

 

Erzsébet