fbpixel

Tartós katéter-beültetés a visszatérően jelentkező hasűri és mellűri folyadékgyülem terápiás lecsapolására

Kapcsolatfelvételi adatlap

Vegye fel velünk a kapcsolatot, pácienseinek jobb életminőségéért.

Betegértékelés

Kérdőívünkkel könnyen megállapíthatja, hogy páciense alkalmas-e a térápiára.

Empátia Kényelem Szakértelem Fókuszban a páciens

Ewicare medical center

Ismerje meg terápiánkat, egészségügyi centrumunkat!

A rekurrens folyadékgyülem tartós katéterrel történő kezelése nemzetközileg általánosan elfogadott és használt, egyértelmű helye van a palliatív terápiában. A népegészségügyi programok közül a Nemzeti Rákellenes Program szerint a palliatív ellátás, hospice és home care koncepciója hazánkban új keletű, még nem bontakozott ki valódi értékéhez méltóan. Célja a lehető legjobb életminőség elérése a súlyos állapotú beteg és családja számára.

A PleurX™ tartós katéter alkalmazása pontosan illeszkedik ezekhez a törekvésekhez, mert olyan palliatív megoldást kínál az érintett betegeknek, amely minimál invazív eljárás, hatékony és a szövődményrátája alacsony. A folyadékgyülemek tartós katéterrel történő kezelése a kórházi ellátást helyettesítő, illetve azt kiváltó ellátási forma, amely technológia a kórházi benntartózkodás időtartamát lerövidíti, vagy a legtöbb esetben szükségtelenné teszi.
Magánrendelőnk egyedüli megoldást nyújt azoknak a pácienseknek, akik élni szeretnének ezzel a minimálisan invazív, fertőzési kockázatot szintén minimálisra csökkentő, életminőséget nagyban javító terápiával.

A betegség végstádiumát sok kínzó tünet nehezíti. Ezeket azonban lehet kezelni, enyhíteni! „Nem beszélhetünk ugyanis szeretetteljes gondoskodásról és betegközpontú ellátásról, míg a beteg az elviselhetetlen fájdalmaktól (tünetektől) szenved.” (dr. Muszbek Katalin)
Súlyos panaszok esetén is igaz: lehetne másképp is! Keressen minket bizalommal!

Ewicare Medical Center kezelés alatt

Segítsen pácienseinek, hogy visszatérő mellűri és malignus hasűri folyadékgyülemüket otthon tudják kezelni!

A PleurX™ katéterrendszer könnyen használható es hatékony választás a visszatérő mellűri és hasűri folyadékgyülem otthoni kezelésére. A rendszer tartós katétert és vákuumpalackokat tartalmaz, amelyek gyors es hatékony lecsapolást biztosítanak – felesleges idő-, költség- és energia-pazarlás nélkül.

A PleurX™ katéterrendszer átfogó termékportfóliót tartalmaz a következők támogatására:

Katéter

1

Vákuumpalack

A vákuumpalack aktív vákuumtechnikával gyorsan és kényelmesen elvezeti a folyadékot gravitáció nélkül. A palackok 500 és 1000 ml-es méretben kaphatók.

2

Görgős zár

A görgős szorító zár biztosítja a folyadék-elvezető áramlás egyszerű szabályozását az optimális kényelem érdekében.

3

Saját biztonsági szelep

A puha és rugalmas katéter megfelel a pleurális vagy peritoneális térnek, és minimalizálja a behelyezés kellemetlenségét.

4

Poliészter mandzsetta

Az egyenletesen elhelyezkedő, nagy nyílások elősegítik a folyadékelvezetést és segítenek megelőzni az elzáródást.

5

15.5 Fr Szilikon katéter

A szelep segít megakadályozni a levegő vagy folyadék véletlen átjutását a katéteren. Ez segít csökkenteni a standard Luer-Lock csatlakozó esetén előforduló téves csatlakoztatások kockázatát.

6

Nyílások

Ez elősegíti a szövetekkel való összeépülést, hogy csökkentse a fertőzés kockázatát, és biztonságosan tartja a katétert a helyén.

Kizárólag az ewiCare rendelőben elérhető terápia

Habár évekkel ezelőtt indult eljárás Magyarországon arra, hogy a terápia elérhető legyen állami intézményekben minden beteg számára, a folyadékgyülemek tartós katéterrel történő, otthoni kezelését jelenleg nem támogatja a magyar társadalombiztosítás, a terápia kizárólag magánrendelőnkben érhető el, magán finanszírozásban.

„ …meglepődtem, hogy ez az eljárás milyen alaposan dokumentált, bevett kezelési forma a világon, amit más országok központilag finanszíroznak. Innen nézve mi magyarok, egyelőre hátrányos helyzetben vagyunk, mert ezt a palliatív kezelési módot nem támogatja az egészségügy, ami szerintem érzéketlenségre vall és változtatni kellene ezen” -mondja egyik páciensünk hozzátartozója, Sz. Erzsébet.

„ A tartós katéter beültetése nem olcsó, még akkor sem, ha tulajdonképpen korlátlan ideig biztosítja az ewiCare a működtetését: a folyamatos eszközellátás és a későbbi konzultációs díjak is benne vannak a díjban. Ugyanakkor azt kell mondjam, hogy így is köszönetet kell mondanunk azért, hogy ez a magánklinika behozta Magyarországra ezt az alig ismert, de „megfizethetetlen” megoldást. Olyan pluszt ad az ember életéhez, amit csak az érthet meg, aki ebbe a kiszolgáltatott és veszélyes helyzetbe kerül. Azt gondolom, mi nagyon szerencsések voltunk, hogy még azelőtt megtaláltuk ezt a lehetőséget, mielőtt az ascites súlyosabb tünetei jelentkeztek volna. Nem is merek rágondolni, milyen lehet hetente kórházba járni a szúrások miatt. ”

Amiért a terápiánkat ajánljuk:

Mi is az a PleurX™?

A PleurX™ tartós katéter-beültetés egy olyan minimálisan invazív eljárás, mely hatékonyan segíti a pácienseket egy jobb életminőség elérésében. A visszatérő mellűri és hasűri  folyadékgyülemmel küzdő páciens mellüregébe illetve hasüregébe tartós katéter kerül behelyezésre, az ehhez csatlakoztatható vákuumos ill. gravitációs tartállyal a beteg vagy hozzátartozója otthoni környezetben, saját magának tudja a folyadékot lecsapolni, saját maga tudja tüneteit kontrollálni, enyhítve ezzel kórházaink leterheltségét.

Az új technológia a súlyos állapotú betegek életminőségének javulását is lehetővé teszi a már alkalmazott beavatkozásokhoz képest, mivel kevésbé terhelő, minimálisan invazív, ugyanakkor eredményes. Társadalmi igény alapján egyre inkább előtérbe kerülnek és nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan típusú ellátások, amelyek során rövidebb időre korlátozódik a kórházban eltöltött idő. A pleurális effúzió és malignus ascites tartós katéterrel történő kezelése tavaly ünnepelte 20. születésnapját.

A nemzetközi szinten széles körben alkalmazott módszer orvosszakmai és gazdaságossági létjogosultságáról számos nemzetközi tanulmány született az elmúlt évek során. A legutóbbi években több alkalmazási területen megállapítást nyert, hogy elsődleges terápiaként alkalmazandó. A technológia nemzetközileg általánosan elfogadott és használt, egyértelmű helye van a palliatív terápiában.

Elérhető tartalmaink magyar nyelven

Elérhető tartalmaink angol nyelven

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot!

ewicare medical center

Elérhetősége:

ewicare medical center
Ascites

Tekintettel a kontraindikációkra, előfordulhat, hogy a beültetést végző sebész szakorvos további vizsgálatot kér, illetve nem javasolja a katéter beültetését.

Tekintettel a kontraindikációkra, előfordulhat, hogy a beültetést végző sebész szakorvos további vizsgálatot kér, illetve nem javasolja a katéter beültetését.

Tekintettel a kontraindikációkra, előfordulhat, hogy a beültetést végző sebész szakorvos további vizsgálatot kér, illetve nem javasolja a katéter beültetését.

ewicare medical center

Töltse ki kérdőívünket, amelyről kiértékelést küldünk Önnek.

Szeretnénk ezzel segítséget nyújtani ahhoz, hogy betegségével kapcsolatban felmérhesse további lehetőségeit.