fbpixel

Tartós katéter-beültetés a visszatérően jelentkező
hasűri és mellűri folyadékgyülem terápiás lecsapolására

Ismerje meg új egészségügyi centrumunkat!

A rekurrens folyadékgyülem tartós katéterrel történő kezelése nemzetközileg már általánosan elfogadott és használt, egyértelmű helye van a palliatív terápiában. A népegészségügyi programok közül a Nemzeti Rákellenes Program szerint a palliatív ellátás, hospice és home care koncepciója hazánkban új keletű, még nem bontakozott ki valódi értékéhez méltóan. Célja a lehető legjobb életminőség elérése a súlyos állapotú beteg és családja számára.

A PleurX™ alkalmazása pontosan illeszkedik ezekhez a törekvésekhez, mert olyan palliatív megoldást kínál az érintett betegeknek, amely minimál invazív eljárás, hatékony és a szövődményrátája alacsony. A PleurX™ katéter alkalmazása a korházi ellátást helyettesítő, illetve azt kiváltó ellátási forma, amely technológia a kórházi benntartózkodás időtartamát lerövidíti, vagy a legtöbb esetben szükségtelenné teszi.

Magánrendelőnk egyedüli megoldást nyújt azoknak a pácienseknek, akik élni szeretnének ezzel a minimálisan invazív, fertőzési kockázatot szintén minimálisra csökkentő, életminőséget nagyban javító terápiával.

Mi is az a PleurX™?

A PleurX™ tartós katéter-beültetés egy olyan minimálisan invazív eljárás, mely hatékonyan segíti a pácienseket egy jobb életminőség elérésében. A visszatérő mellűri és hasűri  folyadékgyülemmel küzdő páciens mellüregébe illetve hasüregébe tartós katéter kerül behelyezésre, az ehhez csatlakoztatható vákuumos ill. gravitációs tartállyal a beteg vagy hozzátartozója otthoni környezetben, saját magának tudja a folyadékot lecsapolni, saját maga tudja tüneteit kontrollálni, enyhítve ezzel kórházaink leterheltségét.

Az új technológia a súlyos állapotú betegek életminőségének javulását is lehetővé teszi a már alkalmazott beavatkozásokhoz képest, mivel kevésbé terhelő, minimálisan invazív, ugyanakkor eredményes. Társadalmi igény alapján egyre inkább előtérbe kerülnek és nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan típusú ellátások, amelyek során rövidebb időre korlátozódik a kórházban eltöltött idő. A pleurális effúzió és malignus ascites tartós katéterrel történő kezelése tavaly ünnepelte 20. születésnapját.

A nemzetközi szinten széles körben alkalmazott módszer orvosszakmai és gazdaságossági létjogosultságáról számos nemzetközi tanulmány született az elmúlt évek során. A legutóbbi években több alkalmazási területen megállapítást nyert, hogy elsődleges terápiaként alkalmazandó. A technológia nemzetközileg általánosan elfogadott és használt, egyértelmű helye van a palliatív terápiában.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot!