fbpixel

Ascites

Hasvíz: okok, megoldások

Mellűri folyadékgyülem

Okok, tüntetek, megoldások

Betegtörténetek

Pácienseink személyes történeteit

Empátia Kényelem Szakértelem Fókuszban a páciens

Kezelje otthon tüneteit!

Ne töltse az idejét a megterhelő rendszeres kórházi kezelésekkel! A visszatérően jelentkező hasűri ill. mellűri folyadékgyülemmel küzdő páciens számára tartós megoldást kínálunk ahhoz, hogy kínzó tüneteit saját maga kontrollálhassa, kezelhesse. Ez a terápia lehetővé teszi, hogy egy tartós katéter beültetését és az ezt követő megfigyelést követően hamarosan az otthonában pihenhessen.

A betegség végstádiumát sok kínzó tünet nehezíti. Ezeket azonban lehet kezelni, enyhíteni! „Nem beszélhetünk ugyanis szeretetteljes gondoskodásról és betegközpontú ellátásról, míg a beteg az elviselhetetlen fájdalmaktól (tünetektől) szenved.” (dr. Muszbek Katalin)
Súlyos panaszok esetén is igaz: lehetne másképp is! Keressen minket bizalommal!

Orvosi konzultáció a beteggel
Ewicare orvosi tájékoztatás
Ewicare kezelés közben

Időpont-egyeztetés

Szabad konzultációs időpontjaink felől érdeklődhet telefonon, vagy honlapunkon keresztül. Kérjük, töltse ki a kontakt-űrlapot, kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot!

Előzetes konzultáció

A beavatkozást egy előzetes kivizsgálás előzi meg. Orvos kollégánk konzultáció, ultrahangos vizsgálat, leletei áttanulmányozása során kizárja a kontraindikációk lehetőségét, majd javaslatot tesz a további kezelési módokra.

Amit szükséges magával hoznia:

Friss laborvizsgálati eredményeit, különös tekintettel az alábbiakra:

Beavatkozásunkról

Az előzetes konzultációt követően vagy azonnal, vagy rövid időn belül, minimálisan invazív sebészeti beavatkozás keretén belül kerül beültetésre a tartós katéter. A műtét nem tart tovább 30 percnél.

Megfigyelési időszak

Az operációt követően néhány órás pihenés következik, ez alatt szakasszisztens kollégánk megtanítja, hogyan kell az eszközt otthon használni. 1-2 óra elteltével már távozhat is az otthonába!

Célunk

Az általunk nyújtott terápia célja, hogy minimálisra csökkentse a beteg-orvos találkozások, az invazív beavatkozások számát, így csak abban az esetben rendeljük vissza kontrollra, ha állapota ezt szükségessé teszi. (Minimálisan szükséges kontroll a varratszedés, műtét után kb 2-3 héttel)

Otthoni kezelés

A katéter otthoni használata egyszerű, könnyedén elsajátítható. Azzal, hogy tüneteit saját kezűleg tudja enyhíteni, mozgásszabadsága megnő, nyugodtabb, teljesebb életet élhet.

Alkalmas-e Ön a terápiánkra? Tünetek, kórelőzmény.

Az eljárásról

A PleurX™ egy olyan egyszer használatos orvostechnikai eszköz, amely mellkasi vagy hasi folyadékgyülem tartós levezetésére szolgál. Az ehhez csatlakoztatható vákuumos ill. gravitációs tartállyal a beteg vagy hozzátartozója otthoni környezetben, saját maga tudja a folyadékgyülemet lecsapolni, saját maga tudja tüneteit kontrollálni, elkerülve ezzel a megterhelő kórházi tartózkodást. Maga a katéter egy vékony, puha szilikoncső, amely tartósan a bőr alatt fekszik, nem kell cserélni. A katéterből kb. 10 cm látható, melynek végén a szelep – ha nem használjuk – bezárul. Az eszköznek ezt a részét kötszerrel rögzítjük a testhez, és ruházat alatt zavartanul viselhető.

Missziónk, hogy az érintett betegcsoportot teljesebb élethez segítsük.

COVID 19 tájékoztató

A megelőzés, illetve a hozzánk forduló páciensek védelme elsődleges feladatunk. Ezért felhívjuk a figyelmet, hogy mindenki kiemelten ügyeljen a higiéniára: használja a kihelyezett kézfertőtlenítő berendezéseket, illetve ha nem muszáj, ne érintkezzen másokkal. Intézkedéseink – a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Operatív Törzs ajánlásával és előírásaival összhangban – a megelőzést, ügyfeleink és személyzetünk védelmét, ellátásunk gördülékenységét szolgálják. Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk pácienseink biztonságára, így – amennyiben lehetséges – egyszerre egy páciens tartózkodik várótermünkben. Kérjük, ha a koronavírusra utaló tüneteket észlel magán (láz, fáradtság, száraz köhögés, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj), ne keresse fel praxisunkat, hanem maradjon otthon, és értesítse a háziorvosát/a háziorvosi ügyelet orvosát telefonon, aki kikérdezés után dönt a további teendőkről.

ewicare medical center - budapesten
Páciens kédőív

Amennyiben az alapbetegség nincs megállapítva, úgy a beavatkozást végző kollégánk további előzetes kivizsgálásokat javasolhat!