Pácienseknek

Kezelje otthon a tüneteit!

Ne töltse az idejét a megterhelő rendszeres kórházi kezelésekkel! A visszatérően jelentkező hasűri ill. mellűri folyadékgyülemmel küszködő páciens számára tartós megoldást kínálunk ahhoz, hogy kínzó tüneteit saját maga kontrollálhassa, kezelhesse. Ez a terápia lehetővé teszi, hogy egy tartós katéter beültetését és az ezt követő megfigyelést követően hamarosan az otthonában pihenhessen.

Szolgáltatásunk, lépésről lépésre


 

Előzetes időpont-egyeztetés

Szabad konzultációs időpontjaink felől érdeklődhet telefonon, vagy honlapunkon keresztül. Kérjük, töltse ki a kontakt-űrlapot, kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot!

Előzetes konzultáció

A beavatkozást egy előzetes kivizsgálás előzi meg. Orvos kollégánk konzultáció, ultrahangos vizsgálat, leletei áttanulmányozása során kizárja a kontraindikációk lehetőségét, majd javaslatot tesz a további kezelési módokra.

Amit szükséges magával hoznia:

  •   Friss laborvizsgálati eredményeit, különös tekintettel az alábbiakra:
    •   általános ion (Na, K, Ca)
    •   teljes vérkép
    •   alvadológia és vesefunkciós értékek (kreatitin, karbamid)
    •   teljes májfunkció
  •   Konzervatív terápiára nem szanálódó folyadékgyülemet igazoló eredmény (ha van ilyen)

 

Beavatkozásunkról

Az előzetes konzultációt követően vagy azonnal, vagy rövid időn belül, minimálisan invazív sebészeti beavatkozás keretén belül kerül beültetésre a tartós katéter. A műtét nem tart tovább 30 percnél.

Megfigyelési időszak

Az operációt követően néhány órás pihenés következik, ez alatt szakasszisztens kollégánk megtanítja, hogyan kell az eszközt otthon használni. 1-2 óra elteltével már távozhat is az otthonába!

Célunk

Az általunk nyújtott terápia célja, hogy minimálisra csökkentse a beteg-orvos találkozások, az invazív beavatkozások számát, így csak abban az esetben rendeljük vissza kontrollra, ha állapota ezt szükségessé teszi. (Minimálisan szükséges kontroll a varratszedés, műtét után kb 2-3 héttel)

Otthoni kezelés

A katéter otthoni használata egyszerű, könnyedén elsajátítható. Azzal, hogy tüneteit saját kezűleg tudja enyhíteni, mozgásszabadsága megnő, nyugodtabb, teljesebb életet élhet. Az alábbi linken részletes videót talál a folyadékgyülem otthoni lebocsájtásának lépéseiről:

COVID 19 tájékoztató

A megelőzés, illetve a hozzánk forduló páciensek védelme elsődleges feladatunk. Ezért felhívjuk a figyelmet, hogy mindenki kiemelten ügyeljen a higiéniára: használja a kihelyezett kézfertőtlenítő berendezéseket, illetve ha nem muszáj, ne érintkezzen másokkal. Intézkedéseink – a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Operatív Törzs ajánlásával és előírásaival összhangban – a megelőzést, ügyfeleink és személyzetünk védelmét, ellátásunk gördülékenységét szolgálják. Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk pácienseink biztonságára, így – amennyiben lehetséges – egyszerre egy páciens tartózkodik várótermünkben. Kérjük, ha a koronavírusra utaló tüneteket észlel magán (láz, fáradtság, száraz köhögés, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj), ne keresse fel praxisunkat, hanem maradjon otthon, és értesítse a háziorvosát/a háziorvosi ügyelet orvosát telefonon, aki kikérdezés után dönt a további teendőkről.

Az eljárásról

A PleurX™ egy olyan egyszer használatos orvostechnikai eszköz, amely mellkasi vagy hasi folyadékgyülem tartós levezetésére szolgál. Az ehhez csatlakoztatható vákuumos ill. gravitációs tartállyal a beteg vagy hozzátartozója otthoni környezetben, saját maga tudja a folyadékgyülemet lecsapolni, saját maga tudja tüneteit kontrollálni, elkerülve ezzel a megterhelő kórházi tartózkodást. Maga a katéter egy vékony, puha szilikoncső, amely tartósan a bőr alatt fekszik, nem kell cserélni. A katéterből kb. 10 cm látható, melynek végén a szelep – ha nem használjuk – bezárul. Az eszköznek ezt a részét kötszerrel rögzítjük a testhez, és ruházat alatt zavartanul viselhető.

 

Missziónk, hogy az érintett betegcsoportot teljesebb élethez segítsük.

ewicare medical center - fokuszban a paciens

Kedves Pácienseink!

A magánegészségügyi tevékenységet a járványügyi korlátozások nem érintik. Szeretettel várjuk pácienseinket immár 100%-ban átoltott csapattal!

Időpont foglalás: +36 1 998 8295

Felhívjuk a magyarországi TAJ számmal NEM rendelkező betegek szíves figyelmét, hogy kizárólag abban az esetben tudjuk őket vizsgálatra, beavatkozásra előjegyezni, amennyiben egy 24 óránál nem régebbi, magyarországon elvégzett PCR teszt negatív eredményét előzetesen eljuttatják a rendelőnkbe!