fbpixel

Segítünk, hogy kérdéseire választ kapjon!

A Szolgáltatás igénybevételének menete, az ellátás folyamatának részletes leírása

A rekurrens hasvízzel, mellűri folyadékgyülemmel küzdő páciens számára komplex szolgáltatáscsomagot kínálunk. Lehetősége van a különböző tartalmú csomagok közül választania, melyek minden esetben professzionális megoldást nyújtanak tünetei kezelésére. A páciens hasüregébe/mellüregébe előzetes konzultációt, vizsgálatot követően minimálisan invazív sebészeti beavatkozás keretén belül kerül beültetésre a tartós katéter, mely addig marad a has ill. mellüregben, ameddig szüksége van rá. Ezt követően ápoló személyzetünk betanítja annak otthoni használatára (amennyiben saját maga fogja a lecsapolásokat elvégezni). Ha olyan csomagot választ, akkor rendszeresen elvégzi ápolónk a beteg otthonában a folyadék-levezetést.

Az ewiCare rendelő szolgáltatásait előzetes időpont-egyeztetéssel veheti igénybe telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül, ahol hétköznap 08:00 és 20:00 között várjuk hívását! Weboldalunkon, a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével kérhet visszahívást, kollégáink a lehető legrövidebb idő alatt felveszik Önnel a kapcsolatot!

Elérhetőség: +36-1/998-8295

Teendők érkezéskor

A szolgáltatás gördülékeny igénybevétele érdekében páciensünk legalább tíz perccel korábban érkezik, hogy el tudjuk végezni a szükséges adminisztrációs teendőket.

  • Az ewiCare rendelőbe való érkezéskor először adminisztratív kollégánknál jelentkezik, és jelzi, hogy milyen beavatkozásra érkezett.
  • A pontos leletkiadás és receptfelírás érdekében fényképes igazolványát (személyi igazolvány vagy jogosítvány), a receptfelírás érdekében TAJ kártyáját szükséges előre előkészíteni.
  • Amennyiben eszközös diagnosztikai vizsgálaton vesz részt, szükséges egy belegyező nyilatkozat kitöltése is.

Az egészségügyi ellátás jellegzetességéből adódóan előfordulhat, hogy orvosainknak nem várt, akut ellátást kell végezniük, ezért a páciensnek várakoznia kell.

Az előzetes kontroll vizsgálatot követően kerül sor a katéter beültetésre.
A beavatkozást követően a páciens -megfigyelés céljából- további 1,5-2 órát tölt a rendelőben.

Hasznos tudnivalók

  • Az ewiCare rendelő teljes területén tilos bárminemű videó vagy hangfelvétel készítése, továbbá a mobiltelefonok használata is kerülendő.
  • A vizsgálatok, kezelések ideje alatt a telefonálás, a mobiltelefonok használata nem megengedett. Ennek be nem tartása esetén a ewiCare jogosult a vizsgálat felfüggesztésére és a teljes konzultációs díj felszámolására.
  • Az EwiCare rendelőben szigorúan tilos a dohányzás.
  • Rendelőnkben készpénzzel ill. átutalással tud fizetni.

Szíves figyelmébe ajánljuk gyakran ismételt kérdések menüpontunkat, ahol számos egyéb kérdésére választ kaphat.

Parkolás

A rendelőnk környékén jelenleg ingyenes a parkolás, évszaktól függően általában számos szabad parkolóhely áll pácienseink rendelkezésére.

Mellűri folyadékgyülem lebocsájtása vákuumos tartállyal

Oktató videó a tartós katéter otthoni használatához

Mellűri folyadékgyülem lebocsájtása enyhe-vákuum technológiával működő tartállyal

Oktató videó tartós katéter otthoni használatához

Hasűri folyadékgyülem lebocsájtása gravitációs tasakkal

Oktató videó tartós katéter otthoni használatához

PleurX™ katéter beültetése

Bemutató videó orvosoknak

Letöltések

Betegjogi képviselő

MUNK JULIANNA
Telefon: +36 20 4899 520
E-mail: julianna.munk@ijb.emmi.gov.hu

Felügyeleti szerv

Budapest Főváros Kormányhivatala Budapest II. Kerületi Népegészségügyi Intézet
1035 Budapest Váradi utca 15.

Fontos a véleménye!

Szolgáltatásunk minőségének folyamatos fejlesztése érdekében várjuk pácienseink visszajelzéseit, velünk kapcsolatos tapasztalatait.