fbpixel

Rendezvényen jártunk: Háziorvosok Onkológiai Kérdései 2023

A Semmelweis Egyetem Onkológiai Részlegének szervezésében új, a háziorvosok tájékoztatását, szakmák közötti párbeszédek, és a közös munka erősítését célzó továbbképzés-sorozat indul. Idén februárban került megrendezésre ennek a nagyon hasznos rendezvénysorozatnak az első állomása, amely kiváló lehetőség a közös gondolkodásra, előre mutató párbeszédekre. A rendezvény célja, hogy a sokszakmás teamben, mely a beteget ellátja, a háziorvosok megbecsült és aktív partnerként legyenek jelen. A konferencián értékes és hasznos információkkal gazdagodhattak a részvevők.

Az ewiCare rendelő hasi sebésze, Dr. Oláh Gergely pedig előadásban ismertette a hallgatósággal a tartós katéter eljárás felbecsülhetetlen előnyeit.

Oláh Gergely előadásában bemutatta a visszatérő hasűri- ill. mellűri folyadékgyülemmel együtt élő betegek mindennapi küzdelmeit, a jelenlegi állami ellátásukat, a palliatív kezelések általános hazai helyzetét. Kitért a katéter beültetés hasznosságára, a betegek életminőségére kifejtett hatására, a jövőbeni társadalombiztosítás lehetőségére. A prezentációban a katéter beültetésének technikája is bemutatásra kerül. Szó esett továbbá az eljárás nemzetközi szakirodalmáról, a terápiát érintő szövődmény- és fertőzés kockázatról.

Az előadást itt, a rendezvényről készített fotókat pedig itt lehet megtekinteni.

Időpont egyeztetés céljából kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!