fbpixel

„Otthonomban vagyok, a családom környezetében”

hasviz es tudoviz kezelese budapest

Mindig nagy öröm olvasni betegeink sorait, akik megosztják tapasztalataikat, elmesélik, hogyan változott életük a beavatkozásunkat követően.

Dr. B. Béla súlyos ascitessel érkezett hozzánk. Története segíthet megismerni palliatív terápiánkat.

„Orvosként dolgoztam 80 éves koromig, 2020.12.31-ig. Nagyon szerettem a munkámat és ha lehetne még mindig dolgoznék, de a betegség közbeszólt. 11 évvel ezelőtt kezdődött májbetegségem, mely miatt hasamban folyadékgyülem(ascites) jelent meg. Kezdetben ezt a folyadékot vízhajtókkal sikerült uralni, de sajnos ezek az utóbbi időben hatástalanná váltak. 2020. december közepén az egyre feszülő has és fulladás miatt szükségessé vált a hascsapolás. Sajnos átmeneti megkönnyebbülés után a lecsapolt közel 10 l mennyiségű folyadék 3 hét alatt visszatért,fulladásom erősebbé vált. Ezt látva szembesültem azzal, hogy ezután várhatóan kb. 3 hetente, vagy gyakrabban kórházi kezelésre szorulok. Ez nagyon elkeserített, mivel más lehetőség nem állt rendelkezésre a hasvíz elvezetésére. Interneten történő böngészés során találtam rá az ewiCare Medical Center Magánklinikára, ahol a legnagyobb örömömre kínáltak egy megoldást a gyakori kórházi kezelések elkerülésére. Ez pedig egy speciális tartós katéter beültetése a hasba, melynek segítségével otthonomban tudom eltávolítani a felgyülemlett hasvizet.

Miért is jó ez?

– Nincs szükség gyakori kórházi kezelésre, mely során nagy mennyiségű hasvíz lebocsátása történik,mely megviseli a szervezetet.

– Nem kell megküzdeni a kínzó fulladással

– Otthonomban magam bocsátom le a hasvizet, nem kell megvárni míg nagy mennyiségű folyadék felgyülemlik a hasamba.

Bár gyakrabban,de kis mennyiségeket bocsátok le, mely ez így nem visel meg. A Magánklinikán nyugodt, kellemes környezetben, kedves, empatikus, szakképzett személyzettel találkoztam, ahol a beavatkozás előtt minden kérdésemre megkaptam a választ.

tudovizenyo kezeles

A beavatkozás fájdalom mentesen zajlott, és azóta sincs fájdalmam. A beültetett katéter viselése a mindennapi életvitelben gondot nem jelent. A Magánklinika személyzetével a katéter beültetése után is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Bár a beavatkozás nem a betegséget gyógyítja meg, de életvitelemet megkönnyíti, otthonomban vagyok a családom környezetében. Nem kell tartanom a fulladástól és ez mind nagyon jó. Szóval nem bántam meg.

Nagyon köszönöm a Magánklinika minden kedves dolgozójának az áldozatos munkáját. Kívánom és remélem, hogy minél több páciens eljusson hozzájuk akiknek hasonló segítséget tudnak nyújtani, mint nekem.

Üdvözlettel: Dr. B. Béla

Időpont egyeztetés céljából kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!