“Otthonomban vagyok, a családom környezetében”

hasviz es tudoviz kezelese budapest

Mindig nagy öröm olvasni betegeink sorait, akik megosztják tapasztalataikat, elmesélik, hogyan változott életük a beavatkozásunkat követően.

Dr. B. Béla súlyos ascitessel érkezett hozzánk. Története segíthet megismerni palliatív terápiánkat.

„Orvosként dolgoztam 80 éves koromig, 2020.12.31-ig. Nagyon szerettem a munkámat és ha lehetne még mindig dolgoznék, de a betegség közbeszólt. 11 évvel ezelőtt kezdődött májbetegségem, mely miatt hasamban folyadékgyülem(ascites) jelent meg. Kezdetben ezt a folyadékot vízhajtókkal sikerült uralni, de sajnos ezek az utóbbi időben hatástalanná váltak. 2020. december közepén az egyre feszülő has és fulladás miatt szükségessé vált a hascsapolás. Sajnos átmeneti megkönnyebbülés után a lecsapolt közel 10 l mennyiségű folyadék 3 hét alatt visszatért,fulladásom erősebbé vált. Ezt látva szembesültem azzal, hogy ezután várhatóan kb. 3 hetente, vagy gyakrabban kórházi kezelésre szorulok. Ez nagyon elkeserített, mivel más lehetőség nem állt rendelkezésre a hasvíz elvezetésére. Interneten történő böngészés során találtam rá az ewiCare Medical Center Magánklinikára, ahol a legnagyobb örömömre kínáltak egy megoldást a gyakori kórházi kezelések elkerülésére. Ez pedig egy speciális tartós katéter beültetése a hasba, melynek segítségével otthonomban tudom eltávolítani a felgyülemlett hasvizet.

Miért is jó ez?

– Nincs szükség gyakori kórházi kezelésre, mely során nagy mennyiségű hasvíz lebocsátása történik,mely megviseli a szervezetet.

– Nem kell megküzdeni a kínzó fulladással

– Otthonomban magam bocsátom le a hasvizet, nem kell megvárni míg nagy mennyiségű folyadék felgyülemlik a hasamba.

Bár gyakrabban,de kis mennyiségeket bocsátok le, mely ez így nem visel meg. A Magánklinikán nyugodt, kellemes környezetben, kedves, empatikus, szakképzett személyzettel találkoztam, ahol a beavatkozás előtt minden kérdésemre megkaptam a választ.

tudovizenyo kezeles

A beavatkozás fájdalom mentesen zajlott, és azóta sincs fájdalmam. A beültetett katéter viselése a mindennapi életvitelben gondot nem jelent. A Magánklinika személyzetével a katéter beültetése után is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Bár a beavatkozás nem a betegséget gyógyítja meg, de életvitelemet megkönnyíti, otthonomban vagyok a családom környezetében. Nem kell tartanom a fulladástól és ez mind nagyon jó. Szóval nem bántam meg.

Nagyon köszönöm a Magánklinika minden kedves dolgozójának az áldozatos munkáját. Kívánom és remélem, hogy minél több páciens eljusson hozzájuk akiknek hasonló segítséget tudnak nyújtani, mint nekem.

Üdvözlettel: Dr. B. Béla

Időpont egyeztetés céljából kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

ewicare medical center - fokuszban a paciens

Kedves Pácienseink!

A magánegészségügyi tevékenységet a járványügyi korlátozások nem érintik. Szeretettel várjuk pácienseinket immár 100%-ban átoltott csapattal!

Időpont foglalás: +36 1 998 8295

Felhívjuk a magyarországi TAJ számmal NEM rendelkező betegek szíves figyelmét, hogy kizárólag abban az esetben tudjuk őket vizsgálatra, beavatkozásra előjegyezni, amennyiben egy 24 óránál nem régebbi, magyarországon elvégzett PCR teszt negatív eredményét előzetesen eljuttatják a rendelőnkbe!