fbpixel

„Înseamnă foarte mult faptul că pot drena cu ușurință lichidul abdominal” 2023

Hatalmas megkönnyebülést jelent a hasűri folyadék otthoni lebocsátása.

Maria CADART (49 ani) trăiește în Australia, a sosit pentru trei luni acasă, la părinți, în Ungaria. Spre sfârșitul acestei perioade a observat balonare, a simțit presiune în zona abdominală, iar în timpul unei investigații s-a descoperit că are tumori gastrice și ovariene. A dorit să-și amelioreze presiunea abdominală în condiții confortabile, în căminul propriu, astfel a ales soluția implantării unui cateter permanent. Am discutat cu Maria CADART despre boală, despre experiențele legate de boală și despre avantajele de neprețuit ale cateterului permanent. 

Cum ați reacționat la aflarea veștii că aveți tumori? 

Totul s-a întâmplat foarte repede. Trăiesc de 22 de ani în Australia, am sosit anul trecut acasă la părinți, în Ungaria. La mijlocul lunii august am simțit balonare în burtă. Am arătat de parcă aș fi în luna a opta de sarcină. Pe parcursul investigațiilor s-a dovedit că am tumori ovariene (cu mărimi de 12 cm și de 14 cm) și gastrice, în stare avansată. Din cauza acestor tumori s-a produs balonarea și acumularea de lichid. 

Ce au propus medicii? 

După ce m-a investigat un medic internist, a exclus imediat operația, a propus chimioterapie. Eu am respins această posibilitate, iar din momentul acela nu mi s-a mai recomandat nimic. Pentru balonare însă am vrut să găsesc cât mai repede o soluție, pentru că drenajul de la spital mi s-a părut prea riscant, iar din momentul în care am refuzat chimioterapia, cooperarea cu spitalul de stat a luat sfârșit. 

Ce posibilități au intrat în calcul? 

Am ajuns la ewiCare, ceea ce s-a dovedit a fi cea mai bună decizie. Implantarea cateterului s-a efectuat foarte repede, fără dureri. Când s-au drenat primii 2 litri de lichid, am simțit o ușurare imensă. Medicul a fost foarte empatic și amabil, mi-a răspuns la toate întrebările, deci am fost mulțumită atât din punct de vedere personal, cât și profesional. 

De ce considerați că este avantajoasă folosirea cateterului permanent? 

Pentru că pot drena lichidul acasă, în condiții confortabile, atunci când simt presiune în zona abdominală. Este o soluție practică și comodă. 

Cum vă simțiți acum? 

Am o atitudine pozitivă față de viață. nu sunt disperată. Boala înseamnă pentru mine o îndrumare în privința vieții. Este foarte important faptul că pot drena cu ușurință lichidul,  iar știind acest lucru sunt liniștită și în ceea ce privește călătoria. 

Ce planuri aveți pentru viitor? 

În primul rând vreau să ajung acasă, în Australia. Aș dori, bineînțeles, să mă pot vindeca. Mă ocup de contabilitate la firma soțului, dar boala m-a îndrumat spre psihologie, scopul meu este să ajut oamenii pe plan psihic. Am absolvit facultatea de psihologie, deci a venit timpul să înaintez pe drumul vocației mele adevărate. 

ewicare medical center

Töltse ki kérdőívünket, amelyről kiértékelést küldünk Önnek.

Szeretnénk ezzel segítséget nyújtani ahhoz, hogy betegségével kapcsolatban felmérhesse további lehetőségeit.