fbpixel

Hogyan védjük magunkat a COVID-19 járvány idején, ha visszatérő folyadékgyülem miatt kezelésre szorulunk?

ewicare medical center budapest

Az ewiCare medical centerben magas színvonalú ellátással, kulturált környezetben állunk visszatérő hasvízzel, mellüregi folyadékgyülemmel küzdő páciensek rendelkezésére. Elsősorban daganatos betegséggel küzdő, súlyos állapotú betegek keresnek meg minket, hogy speciális terápiánk segítségével kínzó panaszaikat enyhíthessék.

Tartós-katéter a hasüregi- és mellüregi folyadékgyülem lecsapolásáért

A hasüregbe vagy mellüregbe történő tartós-katéter beültetés nemzetközi szinten régóta alkalmazott módszer a folyamatosan felhalmozódó folyadékgyülem kezelésére. A tartós-katéter behelyezésére magánrendelőnkben kerül sor egy egyszeri, minimálisan invazív eljárás keretén belül. A beavatkozást követően válik lehetővé a folyadékmennyiség otthoni körülmények közötti terápiás lecsapolása.

Első lépés: időpont-egyeztetés

Budai egészségügyi centrumunk szolgáltatásai előzetes időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. Weboldalunkon elhelyezett kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével visszahívás is kérhető. Pácienseinket a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk visszahívni.

Személyes konzultáció a szakorvossal

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben elővigyázatosságból szigorú óvintézkedések betartása mellett van lehetősége a betegnek személyes konzultációra szakorvos kollégánkkal. Konzultáció, ultrahangos vizsgálat és a beteg leleteinek alapos áttanulmányozása után dől el, hogy a katéter behelyezés elvégezhető-e. Terápiánk természeténél fogva lehetővé teszi, hogy az orvos és a beteg közti személyes találkozások számát csökkentsük. A legtöbb esetben a páciens összesen kétszer keresi fel rendelőnket: a beavatkozás és a varratszedés alkalmával.

Elektronikus konzultációs lehetőség a COVID-19 korlátozások alatt

A hozzánk forduló páciensek védelme érdekében magánrendelőnk elektronikus konzultációs lehetőséget is biztosít. Egyre többen élnek a virtuális konzultációs alkalmak lehetőségével, mivel idő- és költségtakarékos megoldás az előzetes konzultáció lebonyolításához. A beteg a meglévő leleteit, friss laborvizsgálati eredményeit (általános ion, teljes vérkép, alvadológia és vesefunkciós értékek, teljes májfunkció) elektronikus formában küldi el nekünk, melyeket szakorvosunk kiértékel. Ezt követően javaslatot tesz a kezeléssel kapcsolatban. Ebben az esetben a beteg és az orvosunk közötti kommunikáció nem tart tovább 2-3 napnál. A leletek szakmai kiértékelését szintén elektronikus formában kapja meg a páciens. Az elektronikus konzultációt abban az esetben javasoljuk, ha a páciens szeretne gyorsan előzetes véleményt kapni a leleteit illetően, és szeretné minimalizálni a személyes találkozások számát. Amennyiben minden rendben van és a beteg állapota megfelel a beültetéshez, értesítést küldünk a beavatkozás várható időpontjáról. Az eljárás megkezdése előtt ultrahangos vizsgálatot végzünk.

A tartós-katéter behelyezésének menete

A tartós-katéter behelyezése helyi érzéstelenítés mellett körülbelül fél óráig tart. A páciensek csupán minimális fájdalmat érezhetnek az operáció közben, ezzel egyidőben pedig kínzó panaszaik azonnal enyhülnek. Néhány órás megfigyelés és pihenés után el is hagyhatják rendelőnket kísérőjük társaságában, de a betegszállítás megszervezésében is tudunk segítséget nyújtani, ha igény van erre. A rendelőben tartózkodás ideje alatt minden – az otthoni használattal kapcsolatos – információval ellátjuk pácienseinket. Megtanítjuk, hogyan kell az otthoni szett részét képező vákuumos tartályt, illetve tasakot összecsatlakoztatni a tartós katéterrel. A használat könnyen elsajátítható, kifejezetten ritkán fordul elő, hogy páciensünk ismételt betanítást kérne.

Az otthoni folyadék-lebocsájtás előnyei

Otthonában a beteg saját maga – esetleg hozzátartozója segítségével – tudja elvégezni a folyadék-leszívást. Amikor a folyadék már nem ürül, utolsó lépésként következik a katéter bekötözése. Ennek köszönhetően a tartós-katéter ruházat alatt észrevétlen, és nem hátráltatja a beteget a mindennapokban. A terápia akár a mindennapos lecsapolásokat is lehetővé teszi a tünetek erősödésének függvényében. Speciális terápiánkkal a beteg mozgásszabadsága megnő, közérzete javul, életminőségében pozitív változásokat tapasztal. Ascites és tüdövizenyő okozta panaszait kontrollálni tudja, a lecsapolásokat pedig előre tervezheti.

Védekezés COVID-19 ellen

Terápiánk segítségével a COVID-19 fertőzés kockázata szignifikánsan csökken, mivel a további kórházi kezelések szükségtelenné válnak a tartós-katéter behelyezést követően. A folyadékgyülem-lecsapolás rendszeresen elvégezhető otthonról, mellyel a járványnak való kitettség (a kórházi zsúfoltság és utazások során) elkerülhető.

Az ewiCare medical centerben arra törekszünk, hogy az arra rászoruló betegek terápiánkat a jelenlegi járványhelyzetben is zökkenőmentesen tudják igénybe venni. Intézkedéseink pácienseink és személyzetünk védelmét is szolgálják. A hozzánk fordulóknak biztonságosan, gyorsan, akár elektronikus úton nyújtunk megfelelő segítséget, hogy kellemetlen panaszaiktól mielőbb megszabadulhassanak.

Időpont egyeztetés céljából kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

ewicare medical center

Töltse ki kérdőívünket, amelyről kiértékelést küldünk Önnek.

Szeretnénk ezzel segítséget nyújtani ahhoz, hogy betegségével kapcsolatban felmérhesse további lehetőségeit.