fbpixel

Hasvízkór és mellűri folyadékgyülem kezelése biztonságosan, magánrendelőnkben a koronavírus-járvány ideje alatt

forradalmi segitseg a hasviz es tudovizenyo kezeleseben

Európa több országához hasonlóan Magyarországon is javában tart a koronavírus-járvány második hulláma. A kialakult helyzet sokak életét megnehezíti, mindeközben folyamatosan keressük a módját, hogy mindennapi életünket a lehető legbiztonságosabb módon éljük tovább. Az elkövetkező időszakban továbbra is növekedés várható a fertőzöttek számában. Mindez fokozott megterhelést helyez az egészségügyi rendszerre, amelyben már most tapasztalható, hogy egyes ellátások folyamatossága akadozik.

Hascsapolás és mellkascsapolás kórházi kezelésének nehézségei

A testben jelentkező folyadékgyülem miatt szükségessé váló egyszeri hascsapolás és a mellkascsapolás is azon egészségügyi szolgáltatások közé tartozik, amelyek ellátása a közegészségügyi rendszer leterheltsége miatt a jelenlegi helyzetben akadozik. Éppen ezért, pácienseink biztonsága és komfortérzete érdekében szeptember óta mi is végzünk egyszeri hascsapolást és mellkascsapolást magánrendelőnkben.

Azt tapasztaltuk, hogy az állami egészségügyi ellátási rendszerhez képest a magánrendelés a kialakult helyzetben számos előnnyel bír, amelyek pácienseink jóllétét és kényelmét szolgálják.

Folyamatosan elérhető magánrendelői ellátás sorban állás nélkül

Míg az állami rendszerben gyakran alakulnak ki hosszú sorok a rendelők ajtajai előtt, a magánrendelő előnye, hogy folyamatosan rendelkezésre áll. Akár egy héten belül tudunk időpontot biztosítani pácienseinknek, így nem kell a beavatkozásra sokat várniuk. Az egyeztetett időpontra rendelőnkbe érkező pácienseinket sorban állás nélkül ellátjuk, várólista nélkül.

haskor es ascites kezeles magyarorszagon

Mellüregi és hasüregi folyadékgyülem otthoni kezelése

A visszatérően jelentkező hasüregi és mellüregi folyadékgyülem otthoni kezelésére rendelőnk a tartós katéter beültetését javasolja. Míg korábban a kezelés miatt a betegeknek rendszeresen fel kellett keresniük a kórházakat, addig a rendelőnkben elérhető terápiának köszönhetően a páciensek saját otthonukban tudják a tüneteiket kezelni.

Hozzátartozó végig jelen lehet a kezelés során

Az állami egészségügyi szabályozásokkal szemben, a páciensek számára megnyugtató lehet, hogy magánrendelőnkbe érkező hozzátartozójuk végig mellettük maradhat akár a tartós katéter beültetéséről, akár az egyszeri hascsapolásról illetve mellkascsapolásról van szó. A jelenlegi járványhelyzetben nyugodtan érkezhet egy fő kísérő a rendelőbe a pácienssel és végig szerette mellett lehet a terápia során.

Más páciensekkel való találkozás és vírusnak való kitettség minimalizálása

Rendelőnkben egyszerre egy páciens – és kísérője – tartózkodhat, ezzel a fertőzésveszély lehetősége minimálisra csökken. Fontos számunkra, hogy a hozzánk érkező betegek biztonságban érezzék magukat. Az előre egyeztetett időpontok megbeszélésekor figyelünk arra, hogy minden páciensre elegendő időt biztosítsunk.

Barátságos, otthonos légkör

Rendelőnk kialakítása során arra törekedtünk, hogy maximális kényelmet tudjunk biztosítani a hozzánk érkező páciensek számára. A hagyományos kórházi légkörrel ellentétben az ewiCare medical centerben barátságos, oldott környezetben, szakértelemmel, empátiával várjuk pácienseinket, ahol igyekszünk segíteni őket az esetleges félelmeik leküzdésében is.

Előzetes állapotfelmérés

Terápiánk megkezdése előtt a páciens előzetesen elküldi részünkre leleteit, rendszeresen szedett gyógyszereinek listáját. Ezt követően a szakorvos a leletek alapos áttanulmányozása után tesz javaslatot a további kezelési lehetőségekre. Páciensünk így otthona kényelméből várhatja meg az előzetes véleményt, és kap információt a további lépésekről. Biztosítjuk, hogy megfelelő ellátásban részesüljön.

Személyes konzultációk minimalizálása

Az általunk nyújtott terápia lényege, hogy minimálisra csökkentjük az orvos és a beteg közötti találkozások számát. Emellett lehetővé tesszük a hasüregi vagy mellüregi folyadék otthoni környezetben történő kezelését. Az érintett betegcsoportot egy teljesebb élethez szeretnénk hozzásegíteni terápiánk segítségével.

Óvintézkedések

A jelenlegi járványügyi helyzetben személyes konzultáció előtt felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy az érvényben lévő higiéniai szabályokat tartsák be önmaguk és személyzetünk védelmében. Viseljenek maszkot, figyeljenek a helyes kézmosásra és használjanak kézfertőtlenítőt. Amennyiben nem muszáj, ne érintkezzenek másokkal, ha mégis szükséges, akkor a kellő távolságot tartsák meg. Ha koronavírusra utaló tüneteket észlelnek magukon, akkor maradjanak otthon, és telefonon értesítsenek minket. A szabályok betartása mindannyiunk védelmében elengedhetetlen.

Célunk, hogy megoldást nyújtsunk pácienseink számára, és egészségügyi rendelőnkben olyan ellátásban legyen részük, amely közben végig biztonságban érezhetik magukat.

Időpont egyeztetés céljából kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!